Ga naar de inhoud

Bono Lotto

Bono lotto is de nationale Lotto van Spanje. De eerste keer dat de Spaanse Bono lotto werd getrokken was op 28 februari 1988. Het doel was en is altijd geweest om frequente trekkingen te organiseren tegen betaalbare prijzen. De ‘reintegro’ werd toegevoegd aan de loterij rond 1991.

Formulier Bonoloto

formulier bonoloto

De trekking Bono Lotto

De trekkingen zijn op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag om 19.00 uur ’s avond.

De winnaar van de jackpot is degene die 6 matchende nummers heeft uit een serie van 1 tot en met 49. Een zevende nummer wordt gedurende de trekking toegevoegd voor de 5+1 categorie. have to match 6 numbers from 1-49. De eerder genoemde reintegro wordt willekeurig aan een verkocht ticket toegekend. Heeft dit ticket geen overeenkomstige nummers met de trekking maar matched wel met de reintegro, dan kan de speler een refund krijgen van het gekochte loterijticket.

En de winnaar is?
De jackpot van deze loterij begint bij €400.000 en gaat door naar de volgende trekking iedere keer dat deze niet gewonnen wordt. De prijzen worden in cash uitbetaald. Over winsten van meer dan €2.500 betaald men 20% belasting.

Hoe kan ik Bonoloto online spelen?

Van maandag tot en met zaterdag biedt de Bonoloto-loterij tickets voor één of meerdere dagen. De tekeningen zijn op die dagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Koop 6 nummers van 1-49 (of laat de machine het voor je doen), kies de dagen waarop je gaat spelen en je weddenschap is al gevalideerd.

Met een klik op de knop kun je wedden op combinaties die het beste zijn geoptimaliseerd, volgens de statistieken van Bonoloto. Je kunt ook meerdere weken aan sweepstakes spelen, of je aanmelden voor meerdere weken, en willekeurige combinaties genereren.

De Bonoloto-loterij loopt uit hun officiële terminal (SELAE).

Kies 6 cijfers tussen 1 en 49.

Er worden in totaal zeven ballen getrokken: de combinatie van zes ballen van de 49 ballen in de trommel, en een andere bal tussen 0 en 9 in een andere trommel.

De prijzen op een ticket worden gewonnen, afhankelijk van welke nummers op de hoofdspellagers, ballen of extra kosten overeenkomen met 6 nummers van elk ticket.

De Bonoloto is gemakkelijker te winnen dan andere spellen, zelfs voor kleine prijzen. De verzamelde boten of aantallen zijn niet zo belangrijk als in de Euromillions of Primitiva, maar als er geen categoriewinnaar is, wordt de prijs onderdeel van de jackpot voor de volgende trekking.

Wat zijn mijn win kansen bij Bono Lotto?

1ste prijs 6 1 op 13,983,816

2de prijs 5 + 1 1 op 103,769,105
3de prijs 5 1 op 1,235,346
4de prijs 4 1 op 11,907
5de prijs 3 1 op 327