Ga naar de inhoud

Nationale loterij Spanje

De Nationale loterij oftewel Lotería La Nacional bestaat sinds 1763 en wordt georganiseerd door de Spaanse overheid. De prijzen die men met deze loterij kan winnen zijn behoorlijk te noemen, en zo ongeveer op ieder 35ste ticket van de 100 valt wel een prijs. De winnaars worden direct uitbetaald. Dat komt omdat deze Spaanse loterij je de kans geeft om op één zaterdag van elke maand een enorme jackpot te winnen, variërend van € 84 miljoen tot € 140 miljoen! Niet alleen dat, maar er is ook een kans van één op 100.000 om de hoofdprijs te winnen.

Wat is de Loteria Nacional Extra?

Bij de Loteria Nacional Extra draait alles om het delen en claimen van jouw deel van de miljoen taarten. Daarom kiest u in plaats van een loterijlot een lot met een specifieke combinatie van 5 cijfers en koopt u tot 10 aandelen (of décimo’s) van dat lot. Als uw loterij-geluksgetallen verschijnen, wordt u uitbetaald op basis van het aantal gekochte decimalen, waardoor u kunt delen in miljoenen dollars aan geldprijzen.

Met een prijzenpot van maximaal € 140 miljoen en een duizelingwekkende kans van 1 op 3 om te winnen, kan elk Loteria Nacional Extra-ticket dat u koopt uw ​​ticket zijn naar een heel ander leven.

Speciale trekking Nationale Spanje

Een zogenaamde speciale trekking, zoals La Nacional, is een trekking met een lange traditie in Spanje. Wat houdt dat dan in? Aangezien hier veel mensen aan meedoen met zo een honderd tickets per nummer, worden er meer series geprint. Op die manier zijn er meer tickets beschikbaar en dus meer prijzen dan in een normale trekking.

Meestal is er iedere eerste zaterdag van de maand een speciale trekking.

Loten kopen bij La Nacional?

Je kan meedoen door een loterij ticket te kopen (decimos). Bij iedere trekking betreft het nummers tussen de 00.000 en 99.999. Er zijn trekkingen iedere zaterdag en donderdag, de laatste met kleinere prijzen maar dus ook goedkoper.

Elk van deze nummers zijn verdeelt in series (afhankelijk van het soort trekking. Zo worden er met de zaterdag trekking 10 series getrokken en met de donderdag trekking worden er 6 series getrokken. En iedere serie is weer verdeelt in 10 tickets.

Om mee te kunnen doen, hoeveel tickets moet iemand dan kopen? Om mee te kunnen doen dient een speler honderd tickets te kopen.

10 series x 10 tickets iedere serie = 100 tickets

Op deze manier spelen maakt dat het prijzengeld gigantisch is, en dat de kans op winnen groter is dan bij ieder ander lottospel.