Ga naar de inhoud

La Primitiva loterij

La Primitiva is ontstaan in 1763 en is daarom ook een van de eerste officiële Spaanse loterijen. La Primitiva kan je wel omschrijven als meest gespeelde en goedkoopste loterij in Spanje. De trekkingen vinden drie keer per week plaats op maandag, donderdag en zaterdag. Het is daarom ook zo dat de jackpot zo snel stijgt vanwege de vele trekkingen.

Online kun je ook meespelen voor slechts € 1,40 doe je al mee via onze parter Lottofy.

Koop La primitiva lot

Kies je cijfers, het aantal trekkingen, betaal € 1,40 en maak kans op vele Spaanse miljoenen.


Extra prijs La Primitiva

Het spel bevat ook een speciale functie genaamd “Reintegro”, waarbij een willekeurig toegewezen nummer op het ticket moet overeenkomen met het getrokken Reintegro-nummer om een terugbetaling van je ticket te winnen ofwel een gratis lot voor de nieuwe trekking.

Officeel ticket La primitiva

officieel lot van La Primitva

Hoe speel ik La Primitiva online?

Hoe speel je La Primitiva online? Kies de datum waarop u wilt wedden en klik vervolgens op bevestigen. Kies hoeveel nummers je wilt tussen 6 en 60 (of laat de pagina voor je kiezen) en selecteer vervolgens een elektronisch ticket. Je weddenschap staat nu live op de website. De resultaten kunnen statistisch worden bekeken en dit alles kan met slechts één klik.

In Spanje is de Primitiva-de trekking erg populair. Madrid houdt elke maandag, donderdag- en zaterdagavond een loterijspel genaamd La Primitiva. Tijdens de trekking worden 6 nummers en een powerball uit een trommel getrokken. Voorheen was de trekking alleen op donderdag en zaterdag maar daar is de maandag bijgekomen. Verder is deze lotto de goedkoopste samen met de Bono loterij.

Op deze loterijspellen worden enorme bedragen ingezet in de hoop de eerste categorie prijs te winnen. De jackpot wordt verzameld en doorgeschoven naar de volgende trekking, als er geen winnaar is. Soms meer dan 100 miljoen euro.


Trekking en uitslagen La Primitiva

U kunt de uitslagen van La Primitiva online checken bij de officiele website van La Primitva. Deze loterij biedt vijf prijs categorieën. U bent al winnaar als zes winnende reguliere getallen hebt getrokken en het juiste ‘reintegro’ getal hebt. Dit laatste getal is een willekeurig getal dat automatisch aan elk lot wordt toegekend.


Wat zijn de win kansen?

De winstkansen bij “La Primitiva” zijn afhankelijk van de prijscategorie waaraan je deelneemt en het aantal nummers dat je correct hebt gekozen. Hier zijn de belangrijkste winstkansen:

  1. Jackpot (6 hoofdnummers): De kans om de jackpot te winnen door alle zes de hoofdnummers correct te kiezen, is ongeveer 1 op 139.838.160. Dit is de moeilijkste prijscategorie om te winnen.
  2. Tweede Prijs (5 hoofdnummers + Complementario): De kans om de tweede prijs te winnen door vijf hoofdnummers en het Complementario-nummer correct te kiezen, is ongeveer 1 op 13.983.816.
  3. Derde Prijs (5 hoofdnummers): Als je alleen vijf van de zes hoofdnummers correct hebt, is de kans ongeveer 1 op 2.330.636.
  4. Vierde Prijs (4 hoofdnummers): De kans om vier van de zes hoofdnummers correct te kiezen, is ongeveer 1 op 21.642.
  5. Vijfde Prijs (3 hoofdnummers): Als je drie van de zes hoofdnummers correct hebt, is de kans ongeveer 1 op 332.
  6. Joker-prijs: “La Primitiva” heeft ook een Joker-spel, waarbij de kans om een prijs te winnen varieert afhankelijk van het aantal correcte nummers en de gekozen inzet.