La Primitiva loterij

La Primitiva is ontstaan in 1763 en stelt, we kunnen niet anders zeggen, indrukwekkende prijzen beschikbaar. Een gloednieuw record werd gevestigd op 22 februari vorig jaar toen de jackpot na zeker 39 ‘rollovers’ maar liefs €72,6 miljoen bedroeg. Maar inmiddels is dat record ook al weer gebroken, want de huidige jackpot is nog steeds niet gevallen en bedraagt inmiddels €82 miljoen. De trekking vindt twee keer per week plaats, op donderdag en zaterdag. Check hieronder de winnende getallen van afgelopen donderdag 10 september.

Loten en Jackpot La Primitiva

Hoe speel ik mee met La Primitiva online?

Hoe speel je La Primitiva online? Kies de datum waarop u wilt wedden en klik vervolgens op bevestigen. Kies hoeveel nummers je wilt tussen 6 en 60 (of laat de pagina voor je kiezen) en selecteer vervolgens een elektronisch ticket. Je weddenschap staat nu live op de website. De resultaten kunnen statistisch worden bekeken en dit alles kan met slechts één klik.

In Spanje is de Primitiva-trekking erg populair. Madrid houdt elke donderdag- en zaterdagavond een loterijspel genaamd La Primitiva. Tijdens de trekking worden 6 nummers en een powerball uit een trommel getrokken.

Op deze loterijspellen worden enorme bedragen ingezet in de hoop de eerste categorie prijs te winnen. De jackpot wordt verzameld en doorgeschoven naar de volgende trekking, als er geen winnaar is. Soms meer dan 100 miljoen euro.

Prijscategorieën La Primitiva 2023

1e prijs 6 correcte getallen € 2.193.232,44

2e prijs 5+1 € 19.352,05
3e prijs 5 € 1.661,54
4e prijs 4 € 56,40
5e prijs 3 € 8,00

Trekking en uitslagen La Primitiva

U kunt de uitslagen van La Primitiva online checken bij de officiele website van La Primitva. Deze loterij biedt vijf prijs categorieën. U bent al winnaar als zes winnende reguliere getallen hebt getrokken en het juiste ‘reintegro’ getal hebt. Dit laatste getal is een willekeurig getal dat automatisch aan elk La Primitiva lot wordt toegekend.

Wat zijn de win kansen?

De winstkansen bij “La Primitiva” zijn afhankelijk van de prijscategorie waaraan je deelneemt en het aantal nummers dat je correct hebt gekozen. Hier zijn de belangrijkste winstkansen:

  1. Jackpot (6 hoofdnummers): De kans om de jackpot te winnen door alle zes de hoofdnummers correct te kiezen, is ongeveer 1 op 139.838.160. Dit is de moeilijkste prijscategorie om te winnen.
  2. Tweede Prijs (5 hoofdnummers + Complementario): De kans om de tweede prijs te winnen door vijf hoofdnummers en het Complementario-nummer correct te kiezen, is ongeveer 1 op 13.983.816.
  3. Derde Prijs (5 hoofdnummers): Als je alleen vijf van de zes hoofdnummers correct hebt, is de kans ongeveer 1 op 2.330.636.
  4. Vierde Prijs (4 hoofdnummers): De kans om vier van de zes hoofdnummers correct te kiezen, is ongeveer 1 op 21.642.
  5. Vijfde Prijs (3 hoofdnummers): Als je drie van de zes hoofdnummers correct hebt, is de kans ongeveer 1 op 332.
  6. Joker-prijs: “La Primitiva” heeft ook een Joker-spel, waarbij de kans om een prijs te winnen varieert afhankelijk van het aantal correcte nummers en de gekozen inzet.