Ga naar de inhoud

El Gordo De Verano

El Gordo De Verano ofwel de vette van de zomer loterij De Zomer El Gordo wordt altijd in de eerste week van juli georganiseerd en is het kleine broertje van de grote kerstloterij in december. De Zomer El Gordo of Summer El Gordo is de speciale trekking met veel meer en hogere prijzen.

Prijzenpot El Gorde zomer

Met €140 miljoen in de prijzenpot kan dit wel tot een van de grotere jongens worden gerekend. De prijzen die op ieder lot kunnen vallen zijn erg hoog en gemiddeld valt er op ieder 35ste lot van de 100 wel een prijs. Winnaars van deze loterij krijgen direct uitbetaald.

De inkomsten uit deze loterij worden gebruikt ter ondersteuning van verschillende goede doelen.

Trekkingen

De trekking is de eerste zaterdag in juli. Tijdens deze trekking worden er nummers getrokken tussen de 00.000 and 99.999.

Elk van deze nummers is verdeelt in 10 “series”. En ieder van deze series is verdeelt in 10 decimos ook wel tickets. Hoeveel tickets heb je nodig om te spelen met een volledig nummer.

Uiteraard een prijs hierop kan gigantisch zijn en de mogelijkheden om te winnen zijn legio in vergelijking met andere lotto’s. Ik bedoel €140 miljoen aan prijzen!