Ga naar de inhoud

Vilalbla in Spanje wint El Gordo van 2,4 miljard

Superloterij ‘El Gordo’ maakt veel mensen gelukkig. De dag voor kerst viel in de gemeente Vilalbla de El gordo hoofdprijs van 2,4 miljard euro. De Spaanse loterij ‘El Gordo’, ook wel ‘de Dikke’, is een loterij die elk jaar rond kerst plaatsvindt. Deze loterij bestaat al sinds 1812, en traditiegetrouw kiezen schoolkinderen de winnende nummers.

Vilalbla winnnaar El Gordo

Dit waren er behoorlijk wat geluksvogels woonachtig in de Spaanse gemeente Vilalbla. Vilalbla ligt in het Noordwesten van Spanje en heeft ongeveer 15.000 inwoners. Er is een prijzenpot van in totaal 2,4 miljard euro, en hiervan gaat ongeveer 20 procent naar de inwoners van deze gemeente. In deze door een wonder getroffen gemeente, werden maar liefst 130 tickets verkocht van alle loten die het meest waard waren (met geluksnummer 71198).
Ook waren er een aantal gasten van Bar Cascudo die zich zeer gelukkig mochten prijzen, gezamenlijk hebben zij een cheque van zo’n 220 miljoen euro.

‘Let goed op uw geld en gebruik het op een verstandige manier’. Dit is wat de plaatselijke priester verkondigde, hij maakte zich namelijk zorgen om het welzijn van zijn mensen. Alle inwoners prezen zichzelf echter zeer gelukkig tijdens de trekking van de loterij.
De trekking van de loterij is niet zo even gepiept, dit duurt elk jaar wel een aantal uur. Er zijn namelijk verschillende prijzen te winnen, en dus zowel hoge als lage prijzen. De prijs voor een lot in de loterij is dan ook niet niks, deze kost je wel tweehonderd euro. Echter bestaat zo’n lot wel uit tien zogenaamde ‘subtickets’ met vijf dezelfde cijfers, waardoor mensen vaak samendoen met één lot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *