Ga naar de inhoud

Winnaars El Gordo mogen 688 miljoen euro verdelen

De winnaars van de grote Spaanse kerstloterij El Gordo 2020 mogen de jackpot van maar liefst 688 miljoen euro onder elkaar verdelen. Deze editie waren er 172 mensen met het winnende lot, waardoor iedere speler een bedrag heeft gewonnen van ruim 4 miljoen euro.

Het winnende lotnummer dit jaar was 72897. Iedereen met een heel lot van 200 euro wint hiermee dus 4 miljoen euro, minus 20 procent kansspelbelasting. De meeste mensen kopen echter een tiende lot, waardoor ze ook een tiende van de winst hebben gewonnen, oftewel 4 ton bruto.

De dikke

El Gordo is de grootste loterij van Europa en wordt al sinds 1812 georganiseerd door de Spaanse regering. El Gordo betekent letterlijk De Dikke, wat verwijst naar de hoge jackpot. De loterij is zo populair dat driekwart van de Spaanse bevolking eraan meedoet.

Bij de laatste editie werd er voor 2,6 miljard euro aan loten verkocht en werd er voor 2,4 miljard euro bruto aan prijzen uitgekeerd. De regering int de winst die met El Gordo wordt gemaakt als belastinggeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *