Ga naar de inhoud

Winnend El Gordo 2022 lotnummer is 05491

De jaarlijkse kerstloterij “El Gordo” is terug in Spanje. Deelnemers stonden gemiddeld 3 uur in de rij, maar ze waren vervuld van liefde en vreugde. De loterij heeft dit jaar ruim 2,5 miljard euro aan prijzengeld uitgekeerd, waarbij de hoofdprijs “El Gordo” zo’n 4 miljoen euro opleverde. De kans om deze jackpot te winnen is erg klein, één op de 100.000. El Gordo (The Fat Man) is een jaarlijkse kerstloterij in Spanje. Met een jackpot van 2,5 miljard euro is het de grootste loterij ter wereld. En de oudste; de ​​loterij wordt al sinds 1812 georganiseerd door de Spaanse overheid.

172 miljoen loten verkocht in 2022

Jaarlijks worden er gemiddeld 172 miljoen loten verkocht. Iedereen wil “El Gordo” spelen en echt geld winnen. Spanjaarden geven gemiddeld 69 euro uit aan loten, waardoor de gemiddelde besteding dit jaar zo’n 3 euro hoger ligt dan vorig jaar. Inmiddels zijn de gelukkige winnaars voor 2022 bekend gemaakt.

Winnaars El Gordo Loterij 2022

Dit jaar werd een werkloze schoonmaker uit Peru van de ene op de andere dag een werkloze rijke man. Het winnende nummer van dit jaar is 05491. Voor Perla uit Peru werd om 11:21 uur duidelijk dat zij een van de gelukkige winnaars was. Een andere ontvanger bleek een vluchteling uit Gambia te zijn die vijf jaar geleden de Middellandse Zee overstak in de hoop een beter leven te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *